Sjukvårdsupplysningen hänvisar fel.

Särskilt nu under påsklovet har det framkommit att sjukvårdsupplysningen, förutom att ha långa telefonköer, hänvisat vårdsökande människor till jour på Dorotea sjukstuga. Några gånger har ockupanterna fått informera besökare om att akuten är stängd, andra gånger har dom som ringt vetat om att sjukstugan är stängd efter kontorstid och helger & själva fått upplysa Sjukvårdsupplysningen om att det är stängt i Dorotea. Jerry skickade iväg ett mail till 1177 (Sjukvårdsupplysningen) & frågade angående detta.

 

”När ska ni göra något åt väntetiden man utsätts för när man ringer till er, De senaste månaderna är väntetiden i snitt 30 minuter innan man får prata med någon människa hos er. 

Tänker ni göra något åt väntetiderna, då det är orimligt att man måste vänta i telefonen i 30 minuter. 

Informationen ni lämnar ut om exempelvis vart det är jour, och ni gång efter annan hänvisar till Dorotea vårdcentral. 

Dorotea vårdcentral har ingen jour överhuvud taget sedan den 1 februari, och det måste man som sökande upplysa er om, tycker ni det är rätt. ”

 

Svaret han fick:

”Hej Jerry

… Ang väntetiden så skickar jag dig den faktiska väntetiden per månad på SVR Västerbotten dom senaste 6 månaderna. Medelväntetiden är inte den av dig upplevda 30 min men tillräcklig lång för den som får vänta. Medelväntetiden är ett snitt per månad, och säkert är det så att väntetiden kan någon enstaka gång varit 30 min och det är alltid för lång tid att vänta.
SVR jobbar ständigt med att försöka förbättra tillgängligheten för medborgarna utifrån våra resurser. Vi har gjort en rad åtgärder under gångna året bla gått igenom arbetsätt och anpassat schemat än en gång utifrån när man ringer oss. SVR Västerbotten ligger väldigt bra till utifrån tillgänglighetsmålen som finns framtagna för det nationella 1177.
Vi följer statistiken hela tiden och det vi kan se är att allt fler ringer oss. Fortsätter ökningen så är det som jag ser det en resursfråga för Landstinget.

Ang Dorotea så följer vi dom jourlistor som ansvariga i Dorotea, Åsele och Vilhelmina skickar till oss.

//
Karina Salomonsson
Verksamhetschef
1177 Sjukvårdsrådgivningen Västerbotten”

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: