Polis tillkallad till ockupationen i Åsele.

Foto: Jan Johansson/VK.

 

Under kvällen har spänningen varit total då vi fick veta att en polispatrull blev tillkallad till Åsele sjukstuga. På VK kan man nu läsa detta ”Klockan 20.53 meddelar polisen att man efter beslut från jourhavande polismästare inte kommer att vidta någon åtgärd mot ockupanterna under kvällen.”

I kommentarsfältet går det sedan att läsa följande från Åseleupproret själva;

poliser från Lycksele har kommit in till oss 15 sittande ”på plats” efter att först ha pratat med de ockupanter som ställd upp sig här utanför. De har frågat oss vad vi gör här – syfte, krav, tidshorisont etc. Vi har besvarat allt så konkret som möjligt. Noga påpekat att vi ordnat allt m säkerheten, att detta är tänkt att ske i liten & lugn skala. Nu ska de prata med verksamhetschefen & medan jag skriver detta seglar säkerhetschefen förbi bakom min rygg. Han har tydligen åkt tillbaks hit till Åsele igen (om han inte varit i krokarna sedan igår). Även han deltar nu i samtalet med poliserna.

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Icke åselebo men beundrare.

     /  mars 14, 2012

    Jag känner den oro som åseles befolkning nu har efter indragningen av ambulansen. Det är bara en tidsfråga innan någon far illa bara för att ambulansen inte kunde komma i tid. Till Åsele föreslår jag att någon eller några inleder en hungerstrejk som en politisk protest mot ett dumt fattat beslut.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: