Linnea Jönsson

Jag vill istället fråga varför det inte är viktigt, varför är det inte lika viktigt att vi på inlandet får vård i tid? Varför är det inte viktigt att vi har ambulans på plats? Varför anser landstinget att kustborna är viktigare än oss?

Det verkar det nämligen vara svårare att svara på, men det är ju just dom frågorna som vi på inlandet dagligen funderar över. Att svara på varför vi ska ha sjukvård på lika villkor som alla andra, det ska vi väl inte ens behöva försvara? SJÄLVKLART ska vi ha vård när helst vi blir sjuka, även om det sker utanför kontorstid.

Jag är så fruktansvärt trött på alla negativa kommentarer om oss som bor på inlandet. VI ÄR OCKSÅ MÄNNISKOR! Vi är inte annorlundare än någon annan människa som lever på den här jorden. Ja, vi har valt att bo på en liten ort där alla känner alla. Ja, vi har valt att bo på en liten ort för att våra barn ska få en lugn och trygg uppväxt. Ja, vi har valt att bo här för att naturen är alldeles underbar och bara är runt hörnet.

Upproret är viktigt för mig eftersom jag bor på orten och jag vet aldrig när jag blir riktigt sjuk, eller om någon av mina närstående blir det. Ska man dagligen gå med en klump i magen och oroa sig över en sådan sak som om ambulansen kommer fram i tid, eller på vilken vårdinrättningen flera mil härifrån jag ska få komma till? Oron över om ambulansen är i Åsele eller Hotingsområdet just när jag behöver den eller min mormor är ruskigt stor.

Ska all trygghet här ruckas nu och inlandet ”stängas igen” bara för att det inte passar övriga Sverige att ”dras” med oss som väljer att bo här? NEJ!

Ta ert förnuft till fånga och dra tillbaka ett dåligt beslut. Då vinner ni folks respekt tillbaka. Sluta leka i sandlådan! Väx upp istället och ta ansvar för det ni ställt till med.

Tack för ordet
Linnéa Jönsson

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: