Pressmeddelande

Pressmeddelande

Ockupanterna i Dorotea har på Torsdagseftermiddagen blivit kontaktade av en utomstående som bett ockupanterna att ta kontakt med Landstingsråd Peter Olofsson. Så har också skett och Peter Olofsson har då i telefon sagt att ockupanterna ska acceptera landstingets bud, vilket tolkas som att man syftar på förslaget att Landstinget köper 2 palliativa vårdplaster av kommunen. Accepteras inte budet blir Dorotea helt utan vårdplatser samt att Landstinget kommer att börja kräva ”hyra” av ockupanterna för att de vistas i Landstingets lokaler.

 
Detta tolkas som ett försök av Peter Olofsson att tvinga ockupanterna att ge upp genom att använda vårdplatserna som påtryckningsmedel för att få slut på protesterna, detta strider mot de demokratiska principer som finns i Sverige. Landstingsledningen har ingen rätt att ställa sådana krav som innebär att medborgarna tvingas underkasta sig Landstingsledningen för att få tillgång till vård.

 
Efter ett möte på Dorotea sjukstuga beslutas att man inte kan acceptera det utan kravet kvarstår att Dorotea och Åsele ska få tillbaka all sjukvård som nu dragits in. samt att Landstingsledningen och framför allt Peter Olofsson avgår då de visar en total likgiltighet för medborgarnas hälsa och åsikter samt inte respekterar de demokratiska spelregler som är grunden för all offentlig verksamhet i Sverige.

Ockupanterna kontaktas på telefon: 073-074 02 81

Lämna en kommentar

13 kommentarer

 1. Lillemor Hjelm

   /  februari 16, 2012

  Har alltså landstingsledningen tagit ytterligare ett beslut om att de här palliativa vårdplatserna kommer tas bort ifall inte ockupanterna flyttar ut och accepterar Landstingets beslut? När togs det beslutet?
  Eller är det så att Olofsson nu ger sig ut på svag is och börjar hota medborgare i länet?
  Får det verkligen gå till så här……?

  Svara
 2. Mattias Gradin

   /  februari 16, 2012

  Det här är ju bisarrt, ska politiker börja hota folk som inte sköter sig och håller tyst om nedskärningar?

  Svara
 3. Känns som att Landstingsrådet och övrig ledning börjar bli desperata och då måste dom ta till med hot. Håller med er han och övriga i landstingsmajoriteten bör ställa sina platser till förfogande.

  Svara
 4. Anders

   /  februari 17, 2012

  Kul jobbat av Landstinget! Men det stämmer med min erfarenhet. Man utgår inte från behov när man planerar vård. Man använder i stället sjuka människors behov för att kohandla. Hoppas VK nappar på detta!

  Svara
 5. Anonymous Anonym

   /  februari 17, 2012

  Låt dom börja kräva hyra, bestrid räkningen och invänta vräkning. Lär åtminstone ta ett par veckor extra. Låt dom inte jaga bort er!

  Svara
 6. Anna-Lena Nilsson

   /  februari 17, 2012

  Stå på er!!!! …och betala hyra ska ni absolut inte göra! Då blir det ju lönsamt för dem att ha er där och då behöver de aldrig slå upp sitt dumma beslut!

  Dessutom har de ju fråntagit er rätten till akutsjukvård, som ni betalat skatt för. Hur FAN kan de då kräva hyra av er???

  Svara
 7. Uselt gjort att komma med hotelser. Vill bara säga att jag tycker att ni gör det fantastiskt bra och jag håller fullständigt med er. Dessa nedskärningar är ett hot mot den vård som vi i inlandet har rätt till. Dessutom är dessa ogenomtänkta nedskärningar med största sannolikhet dyrare för landstinget i längden. Ett liv kan heller aldrig mätas i pengar… Det är otäckt hur trångsynt vissa människor i bestämmande positioner resonerar. Jag undrar hur de själva vill bli vårdade när de blir sjuka. Säkerligen inte i bagageluckan på en akutbil.

  Keep up!

  Svara
 1. Doroteaupproret – Pressmeddelande « lenaelisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: